Claim je plek voor God.

Elke dag bidden betekent dat je een plek voor jezelf gaat claimen waar jij God gaat ontmoeten en Quality Time hebt.

Toen het volk Israël berouw had, omdat het gezondigd had door een gouden kalf te maken aan de voet van de berg Sinaï, plaatste Mozes een tent buiten de kamp. En die tent wordt in de Bijbel de ‘tent van ontmoeting’ genoemd1. Daar ontmoette Mozes God.

Ik las een commentaar op dit bijbelvers waarin werd vermeld dat het waarschijnlijk Mozes eigen tent was geweest2 . De tabernakel werd immers pas twee hoofdstukken later gebouwd3.
Heel het volk wist dat die tent een bijzondere plek was voor Mozes en dat zij hem daar niet konden storen.

Exodus 33:7 (HSV) ‘En Mozes nam de tent en zette die voor zichzelf buiten het kamp op, een eind van het kamp vandaan; en hij noemde hem de tent van ontmoeting…’
Exodus 33:11 (HSV) ‘De HEERE sprak tot Mozes van aangezicht tot aangezicht, zoals een man met zijn vriend spreekt. Daarna keerde hij terug naar het kamp…’

deurhanger elke dag bidden

Elke dag bidden betekent letterlijk jouw plek met God opeisen, dus claimen net zoals Mozes. Al is het voor een half uur of een uur het gaat om Quality Time met God. De Bijbel leert zelfs dat op een gegeven moment ieder die God wilde raadplegen gebruik maakte van die tent.

Het gebedsleven van Mozes inspireerde ook anderen om naar de tent van ontmoeting te gaan en God te zoeken.

Waar zet jij deze week jouw ‘tent van ontmoeting’ neer?


  1. Exodus 33:7-11 ↩︎
  2. Clarke, Adam. “Commentary on Exodus 33:7”. “The Adam Clarke Commentary” ↩︎
  3. Exodus 35:10 ↩︎

boekje promo link