Niets is onmogelijk!

‘Niet door kracht en niet door geweld, maar door Mijn Geest, zegt de HEERE van de legermachten.‘ – Zacharias 4:6b (HSV) 

Het bovenstaande bijbelvers gaat over de landvoogd Zerubabel, hij had de taak om de tempel te herbouwen. Dat was niet makkelijk want de problemen stapelden zich op tot een berg. Het was heel moeilijk voor Zerubabel om vooruit te kijken, omdat hij geconfronteerd werd met een berg problemen. Dan spreekt God tot hem en geeft hem de sleutel: “Niet door kracht of geweld maar door Mijn Geest.”

De sleutel is niet leunen op eigen inzicht of kracht, maar volledig vertrouwen hebben op God.

Een leven geleidt door Gods Geest brengt verdieping en geestelijke groei. En daarvoor is Gods woord onmisbaar. Het Woord van God is ons geestelijk voedsel, het vormt ons, geeft ons inzicht en kracht. Het leert ons om Gods stem te verstaan. Het gaat je tevens helpen in alle uitdagingen, problemen en dingen die we moeten doen.

Het woord van God een centrale plaats geven in 2017

Daarom wil ik je aan het begin van het jaar uitdagen om een nieuwe toewijding te maken door het woord van God een centrale plaats te geven in je leven en stille tijd.

Hieronder wil ik je aantal ideeën geven om je te helpen hoe je dit doen kunt. Je kan er eentje kiezen.

M’Cheyne Bible reading plan.

Bijbel lezen in één jaar. Ikzelf gebruik dit rooster gedurende het jaar. Talloze malen heb ik mogen ervaren hoe de bijbelverzen (gepland in het rooster) precies van toepassing waren voor die dag of de periode waar ik doorheen ging. Het is een pittige jaarkalender en het vraagt volharding, maar je groeit er enorm door. Ik gebruik een notitieboek voor aantekeningen, inspiratie, en onderstreep de verzen in mijn bijbel die mij aanspreken.

Bijbelleesrooster 2017: handvat om de Bijbel te lezen

Het Nederlands Bijbelgenootschap heeft voor 2017 ook een leesrooster gemaakt, je leest niet de hele bijbel door in een jaar maar ze werken met thema’s voor elke dag. Ook een mooie manier om zo door het jaar heen de bijbel te bestuderen.

Enkele tips:

Gebruik een schrift bij het lezen van de bijbelgedeelten en probeer onderstaande vragen te beantwoorden en schrijf ze op. De volgende vragen kun je stellen bij het lezen van de bijbelgedeelten:

img_1236

We willen je aanraden om bij de *laatste vraag ‘[6] Wat is mijn respons?’ dat wat je opgeschreven hebt in gebed bij God te brengen en Hem vragen jou te helpen, tot eer van Zijn naam.

William

img_1237