Verhinderd worden in je tijd met God.

Deze maand wordt door veel mensen  ervaren als een drukke periode. De vele dingen die je moet doen in jouw gezin, op je werk of in je studie maken dat je agenda snel volloopt. Wat dan al heel snel in het nauw komt is onze tijd met God. Soms is het een heel gevecht om tijd apart te zetten voor de Heer. Het lijkt alsof dit wereld systeem zo is gebouwd om juist hierin ons tegen te werken.Waardoor het aanvoelt alsof het allemaal teveel wordt. De sleutel om boven zo’n situatie te staan is heel eenvoudig: wees moedig en durf tijd vrij te maken voor God.

Een mooi voorbeeld hiervan vinden we in het boek Daniel:

Toen Daniël te weten kwam dat dit bevelschrift ondertekend was, ging hij zijn huis binnen. Nu had hij in zijn bovenvertrek open vensters in de richting van Jeruzalem. Op drie tijdstippen per dag ging hij op zijn knieën, bad hij en dankte hij voor het aangezicht van zijn God, precies zoals hij voordien had gedaan.
Daniel 6:11 (HSV)

Daniel werd geconfronteerd met een zeer moeilijke situatie, er kwam namelijk een verbod om tijd te nemen voor God. Daniel was zeer succesvol als bestuurder en de wereld probeerde hem te verhinderen dat hij tijd kon besteden aan God. Maar Daniel wist dat hij alle zegen en succes te danken had aan God. En dan zie je Daniel iets moedigs doen, hij vindt zijn stille tijd met God zo belangrijk dat hij het prioriteit blijft geven ondanks het verbod. En dan ontstaat er letterlijk een oorlog in de geestelijke wereld, maar Daniel was aan de winnende kant vanwege zijn dagelijkse gebedsleven en behield daardoor altijd het overzicht en vrede. Zijn gebedsleven was een sleutel om boven de omstandigheden te leven en dat geldt ook voor ons.

Dus, wat moet je doen als het je allemaal teveel wordt?
Maak elke dag tijd voor God zoals Daniel dat deed.

Elke dag tijd nemen voor gebed is wandelen met God, Daniel wandelde met God toen hij een succesvol bestuurder was in de wereld en hij bleef met God wandelen toen het moeilijk werd en in de leeuwenkuil werd geworpen. En hij kwam er als winnaar uit.

Met God aan je zijde sta je altijd aan de winnende kant!